Tuinonderhoud door Rens Vos Tuinprojecten

Om ervoor te zorgen dat uw tuin er altijd netjes uit ziet, is het belangrijk dat uw tuin goed onderhouden wordt. Bij Rens Vos Tuinprojecten kunt u kiezen voor tuinonderhoud. Deze dienst bestaat onder andere uit bomen snoeien, onkruid verwijderen en gras onderhoud.

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is niet altijd noodzakelijk. Bomen snoeien we over het algemeen om te voorkomen dat ze te groot worden. Snoeien wordt vaak in winter gedaan omdat bomen dan in winterrust zijn. Hierdoor is de vorm van de boom beter zichtbaar en kun je goed zien wat je snoeit. Bij het snoeien van bomen worden onder andere dubbele koppen weggehaald. Ook kunnen schimmels voorkomen worden door een boom op de juiste manier te snoeien.

Onkruid verwijderen

Bij het verwijderen van onkruid is het belangrijk dat alle wortels verwijderd worden. Op deze manier kan voorkomen worden dat onkruid zich uitbreidt, dit gebeurt namelijk vaak via de wortels. Naast dat onkruid er niet mooi uitziet, is het ook voor de andere planten belangrijk dat dit verwijderd wordt uit de tuin. Onkruid kan namelijk andere planten overwoekeren waardoor deze uiteindelijk zullen sterven. Het verwijderen van onkruid is daarom ook een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de tuin.

Gras onderhoud

Het onderhouden van uw grasveld bestaat uit verschillende werkzaamheden, namelijk maaien, bemesten, besproeien, verticuteren en bijzaaien. Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien in de maanden april tot en met oktober. Hiermee wordt het grasveld mooi en gezond gehouden. Om uitdroging van het gras te voorkomen is het belangrijk dat het grasveld voldoende water krijgt. Bij warmer weer is het belangrijk om het gras regelmatig te besproeien. Dit kan het beste in de avond gedaan worden. In de middag kan de zon er namelijk voor zorgen dat het water verdampt in plaats van dat het opgenomen wordt door het gras. Toch kan het voorkomen dat er kale plekken ontstaan, wanneer dit het geval is kan hier bijgezaaid worden.

Voor bovenstaande onderhoudswerkzaamheden bent u bij Rens Vos Tuinprojecten aan het juiste adres. Wij onderhouden onder andere tuinen in Rijen, Tilburg, Breda, Oosterhout, Teteringen en meer. U kunt via onderstaand formulier een offerte aanvragen voor het onderhouden van uw tuin en/of een van de andere werkzaamheden.

Contact – stel een vraag

Offerte aanvragen

 Op zoek naar advies, ontwerp, aanleg of onderhoud van uw tuin? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

    Offerteaanvraag voor:*